PIRELLI MC

Riktige dekk gir økt kjøreglede! Pirelli har et bredt utvalg dekk til motorsykler, scootere, racingsykler og off-road. Gummi Centralen AS er den norske importøren av Pirelli MC-dekk til det norske markedet. Her kan du lese mer om de ulike motorsykkel-dekkene.

 

ULIKE TYPER MC-DEKK FRA PIRELLI

Pirelli har et stort utvalg av forskjellige MC-dekk. Diablo™-serien har dekk til flere ulike bruksområder. Det nyeste, Diablo Rosso III tar ifølge produsenten MC-dekk til et nytt nivå. Du får et svært godt grep, god håndtering og trygg kjøring på vått underlag.

 

VERDT Å VITE OM MOTORSYKKELDEKK

Det er mange ting som er viktige å tenke på når det kommer til motorsykkeldekk. Ikke minst: Når bør de byttes? Loven krever en mønsterdybde på minst 1,6 millimeter, men dette bør sees på som et minimumskrav. Eksperter anbefaler minst 2 millimeter dybde under norske forhold.

Dekk med liten mønsterdybde har svært dårlige egenskaper på våt vei, og har en negativ effekt på kjøreegenskaper og generell sikkerhet.

Om gummien er sprukket, bør dekket skiftes ut. Er dekket eldre enn fem år, bør du spørre en ekspert for å få bedømt dekkets tilstand.

Lufttrykket bør kontrolleres ukentlig på kalde dekk. Riktig dekktrykk står i motorsykkelens instruksjonsbok.

 

RACING- ELLER TOURINGDEKK?

Om du skal kjøpe deg nye dekk, er det verdt å vite forskjellen på racingdekk, og dekk som egner seg for langturer. Racingdekkene er laget av et mykere materiale, og vil derfor ha kortere levetid. Mykere gummi gir bedre feste på tørr asfalt.

Et touringdekk vil holde omtrent 10.000 kilometer, mens et sportsdekk holder i rundt 5000.

 

RACING PIRELLI

Pirellis racingserie består av en rekke ulike dekk, hvor noen egner seg best på racerbaner, mens andre er optimale for kjøring på vei. Alle dekkene er en del av Diablo™-serien, men har en rekke ulike egenskaper.

 

SCOOTER PIRELLI

Pirelli leverer en rekke scooterdekk, med svært høy ytelse og gripeevne. Diablo Rosso Scooter gir sykkelen en «motorsykkel»-følelse.