Hva betyr de forskjellige felgbetegnelsene?

TÜV

TÜV-sertifisering er en av de høyest respekterte sertifiseringene i bilbransjen og garanterer kvalitet og sikkerhet for forbrukeren. TÜV er nødvendig i enkelte land (som Tyskland, Luxembourg, Belgia osv.) for å integrere eller montere en løs del på en bil (for eksempel en felg). Når bilen er utstyrt må den vises hos et TÜV-godkjenningssenter som kan godkjenne endringene.

Et sertifikat blir skrevet ut, og dette sertifikatet gjelder alle biler i samme serie. Når det gjelder felger gjelder dette sertifikatet på en hvilken som helst felg med eksakt samme spesifikasjoner. Du kan med andre ord bruke et TÜV-sertifikat til en Brock felg, på hvilken som helst annen felg med eksakt samme spesifikasjoner.

Alle Brock (og Brock RC) felger er TÜV-godkjente.

 

ABE

Dette er en tysk sertifisering til biler og utstyr. Med et ABE-dokument kan bilen kjøre uten å ha vært på et TÜV-godkjenningssenter.

 

ECE

ECE (Economic Commission for Europe) er en autorisasjon av komponenter for bruk på kjøretøyer.

ECE for felger heter UN/ECE124 og er en EU standard som overgår det enkelte lands individuelle sertifiseringer. For et en felg skal ECE sertifiseres må den ha de eksakt samme spesifikasjoner som leveres av bilprodusenten, inkludert innfestingsmetode (bolthull og originalborring).

 

KBA

KBA (Kraftfahrt-Bundesamt = det Tyske Biltilsynet) sertifisering inkluderer alle sikkerhetskrav som stilles av de Tyske trafikk-/kjøretøyreglene (StVZO).

KBA sertifisering er nødvendig for felger som selges og brukes i Tyskland.