Pirelli fornyer Formel 1 kontrakten for 3 nye år

Etter en avgjørelse i Formel 1 organisasjonen World Motor Sport Council bekreftet Pirelli sin status som eneleverandør av dekk til VM i Formel 1 for ytterligere tre år, med oppstart i 2014 sesongen. Kontrakten ble signer av det italienske dekkselskapet og det internasjonale motorsport forbundet FIA.

FIA og Pirelli har sammen med F1 lagene samarbeidet for å bedre både sikkerheten og prestasjonen i F1 . Resultatene er viktige endringer vedrørende muligheten for å gjennomføre dekktester, noe som gjør det mulig for Pirelli å fortsette som leverandør av dekk til F1 sirkuset.

De nye reglene gjelder for tester fra og med sesongen 2014 kan oppsummeres i korte trekk:

  1. I løpet av de offisielle «pre-season» testene, som er nedskrevet i F1 regelverk, skal den ene av de tolv testdagene utelukkende viet til å teste våtdekk.
  2. Hvert lag må bruke en av de åtte testdagene de har i løpet av sesongen for testing av dekk. Dette betyr at et eller maksimalt to lagene kan konsentrere seg om dekktesting med Pirellis teknikere hver dag i løpet av denne prøveperioden, som også er en del av F1’s forskrifter .

Pirelli fortsetter å ha kontroll over dekkenes spesifikasjoner og alle deler av utviklingen, men i nært samarbeid med FIA og lagene i henhold til myndighetenes forskrifter (FIA Formula One Sporting and Technical Regulations). Dessuten skal Pirelli og FIA diskutere hvordan de i fellesskap skal bygge et partnerskap under FIA’s internasjonale trafikksikkerhetskampanje, FIA Action for Road Safety.

Selskapet ble stiftet i 1872 og er den femte største dekkprodusenten i verden i form av salg. Pirelli finnes i over 160 land, har 22 fabrikker på fire kontinenter, og sysselsetter cirka 36 000 ansatte. Selskapet er en ledende produsent av premium dekk, takket være sin satsing på forskning og utvikling. Det er et område hvor selskapet årlig investerer ca. 3 prosent av totale inntekter (5,6 milliarder i 2011 ), eller 7 prosent av inntektene fra premium-segmentet, noe som gjør Pirelli til en av dekkbransjens fremste forskningsselskaper. Målet er å kontinuerlig forbedre ytelse og sikkerhet med minimal miljøpåvirkning.

Pirelli har vært aktiv i motorsport siden 1907, og er i dag den eneste leverandør av dekk til Superbike World Championship. Men fremfor alt er det Pirelli som leverer dekk til Formel 1 verdensmesterskapet i løpet av treårsperioden 2014-2017. Pirellis vinter produkter er utviklet og testet ved selskapets testanlegg i Älvsbyn i Nord-Sverige. Vinterdekktestene sikrer Pirelli dekk av høyeste kvalitet for typiske nordiske vinterforhold. Selskapets globale hovedkontor ligger i Milano, Italia.